
Banenen, en gul ört som vi många har ätit genom åren, många av oss gillar dess fruktiga smak, vissa gillar den grön som jag, andra gillar den övermogen som Anna. Dock har bananen den senaste tiden, ja nästan det senaste året betett sig väldigt konstigt runtomkring mig. Det känns som om den inte längre känner sig säker. Jag ska förklara varför. När man skalar en banan så drar man ju försiktigt i fliken. Så öppnar bananen sig ganska naturligt och öppnar för fler skalmöjligheter, men! på senare tid har jag varit tvungen att öppna bananen på ett annat sätt. Ni vet när den bråkar lite och så öppnas den på fel sida när man drar. Säkert har ni också varit med om det. Detta gör det lite krångligare att äta banan och jag förstår inte varför bananen beter sig på det viset. Jag skulle väldigt gärna vilja härleda detta till växthuseffekten så ni som har några bra förslag på hur kopplingen ser ut, var vänliga lägg en kommentar!
Tills vidare får jag äta bananer på fel sätt. Undrar om jag sagt något fult om bananer någon gång. Har hört att de inte är så förlåtande.
4 kommentarer:
Jag är stark förespråkare av kylskåpskalla chiquita-bananer. så hinner dom inte börja ruttna (eller mogna som andra säger) och skalet är fortfarande fräscht och fibrigt.
98% av dom går sönder på rätt sätt när man öppnar dom
Jag har hört att man kan äta skalet åxå, kan det var en lösning?
Det kanske är just kylan som gör att man kan öppna dem rätt! då är det ju en klimatgrej, tack ska du ha! Pierre, jag har precis utfört test på 4 bananer, jag måste nog säga att det är inget som jag helhjärtat kan rekomendera...tack ändå!
Du har väl använt ditt bananfodral ordentligt? Det kanske skyddar lite från att bananen tar åt sig av växthuseffekten?
Skicka en kommentar